Helaas, sinds oktober is er nauwelijks nog ruimte om te roeien. Gezien de 1,5 m regel kunnen we niet roeien  in meermansboten. Het is wel toegestaan om te skiffen of om met mensen uit hetzelfde huishouden te roeien in een ongestuurde 2.

Er mag alleen in skiffs en andere éénmansboten gevaren worden mits je over een sterretje bij je stuurbewijs beschikt (Kobbe en evt. Beukertje zonder stuur) of over skiff I en/of II. (Skiff I niet alleen het water op).

Voor het gebruik van de Kobbe is inmiddels een app-groep in het leven geroepen die door Margien beheerd wordt. Mocht het voor andere boten ook nodig blijken om een afspraken-systeem in het leven te roepen dan kan daar ook een app-groep voor gemaakt worden. Aanmelden kan bij margien.donker@gmail.com.

De maatregelen van het protocol hangen in de loods, op het bord en op de kast. Het is belangrijk dat alles wat je hebt aangeraakt ook weer schoon wordt achtergelaten: onderdelen van de boot, riemen, flessen schoonmaakmiddel, deurkrukken en pen bij het inschrijfboek. Ook als je gebruik maakt van de WC, zorg dan dat je alles weer schoon achterlaat

Verder houden wij ons aan de adviezen van het RIVM en de regels van de KNRB.