Doop van de Kobbe, het vlot en Bas op 21 april 2018.

Na afloop van de prachtige 4RRRR-en tocht naar Renate in Rottevalle is onder grote belangstelling van de leden de nieuwe skiff, een Leo Coastal Rowing, gedoopt door Bart. In zijn toespraak gaf hij een bloemlezing van heldendaden in skiffs uit de lange geschiedenis van de roeivereniging. Hij gaf komische voorbeelden van acties van hemzelf, diverse andere oudleden en Heerke, die gelukkig ook aanwezig was. Dat werd zeer gewaardeerd. De naam Kobbe betekent meeuw, maar ook zeemeeuw, en dat heeft alles te maken met de aard van het beestje. Wij hopen nog vele jaren veel plezier te hebben van deze skiff, omdat hij ook voor minder geoefende skiffeurs toegankelijk is.

Ook het vlot werd gedoopt. Jan Hoeksema was daarvoor de aangewezen persoon. Hij heeft tenslotte maanden gewerkt aan het voorelkaar krijgen van deze uitbreiding. Er is lang tegenaan gehikt, omdat het toch vrij kostbaar leek, maar uiteindelijk zijn we erg blij dat de uitbreiding van hetzelfde systeem is dat er al lag. Dat geeft vele voordelen met bevestiging, belastbaarheid en gebruik.

Tenslotte is de Bas gedoopt. De boot die door Ab is overgenomen van Ria. De boot is gebouwd door de man van Ria, aanvankelijk voor eigen gebruik, maar nu heeft Ab hem overgenomen. De naam heeft te maken met Bas, die hem enthousiast heeft gemaakt voor het roeien.