Waarom lid worden?

Drachten ligt aan een mooi en waterrijk gebied. Met roeien heb je de mogelijkheid hier een groot deel van het jaar van te genieten. Roeien is een sport waarbij je het hele lichaam gebruikt. Veel fitness apparaten zijn dan ook op dit principe gebouwd. Het houdt je gezond, je kunt genieten van een prachtige natuur en de vele vogels die zich hier in begeven en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten. Het is dan ook geen wonder dat roeien door jong en oud gedaan wordt. Roeivereniging De Dragt heeft ongeveer 80 leden met ook nog actieve leden van boven de 70 jaar. Bewegen is belangrijk, zeker als je wat ouder wordt. Roeien is bij uitstek een sport waarbij je veel spieren gebruikt èn het is een sport die je lang kunt beoefenen zolang je fit genoeg blijft.

Roeien vraagt een eigen techniek en training en is een olympische sport. Het is ook mogelijk recreatief te roeien: gewoon een uurtje of een lange dagtocht maken. Er kan in vaste ploegen geroeid worden op diverse ochtenden, middagen en avonden. Nieuwe leden krijgen roei- instructie van een van onze coaches. Na het afleggen van de roei- en stuurproef mag een lid zonder begeleiding gebruik maken van de boten. Dus afgestemd op jouw eigen vrijetijdsschema.

Aspirantlidmaatschap

Heb je interesse in de roeisport en overweeg je lid te worden van onze roeivereniging? Dan is het aspirant lidmaatschap zeker iets voor jou. Tijdens de 3 lessen van het aspirant lidmaatschap leer je dan de basis voor de roeitechniek, enkele commando’s en omgang met het materiaal. Je roeit samen met een andere geïnteresseerde in een gestuurde wherry (C2x). Na de 3 lessen kun je zonder verdere verplichtingen je lidmaatschap stoppen of je beslist “gewoon” lid te worden. Als je lid wordt, krijg je vervolgens vervolginstructie tot je de roei- en stuurproef gehaald hebt. Ook kan je dan leren roeien in een skiff, een eenpersoonsboot. Je kunt het opgaveformulier voor het aspirantlidmaatschap hier downloaden.

Kosten

Het aspirant lidmaatschap kost €45,00. Hiervoor krijg je dan 3 maal instructie van circa 1,5 uur van een ervaren coach. Als je na deze 3 lessen lid wordt, krijg je eenmalig een korting van €15,00 op de contributie. Het aspirant lidmaatschap loopt tijdens de periode april tot oktober.

Algemeen Lidmaatschap

Heb je al eerder geroeid en wil je weer lid worden, dan kun je het opgave formulier voor het algemene lidmaatschap hier downloaden.

Contributie 2021

Voor volwassenen bedraagt de contributie €225,- per jaar excl. de KNRB bijdrage € 39,23 en bijdrage NOCNSF € 0,27, in totaal € 264,50 per jaar. Voor nieuwe leden is eenmalig een entreegeld verschuldigd van €50,-. IBAN nr. NL37RABO 0324 6583 89 t.n.v. Roeivereniging De Dragt

Fifty Fit lidmaatschap

Fifty Fit Roeien richt zich op de 50-plusser die doordeweeks tijd heeft en sportief bezig zijn wil combineren met gezelligheid. Fifty Fit Roeien vindt plaats bij Roeivereniging De Dragt op het Gaastereiland (De Wilgen). Je leert roeien in een wherry. Dat is een brede, stabiele roeiboot. Roeiplezier staat voorop. Er wordt geroeid op de dinsdagochtend. De beginnersgroep start om 9.15 uur en de gevorderdengroep om 11.15 uur. Daartussenin is er gelegenheid om gezamenlijk koffie te drinken. En het is genieten op ons prachtige roeiwater! Voor het Fifty Fit lidmaatschap betaal je evenveel als een algemeen lidmaatschap. Stuur ons een mail voor meer informatie.

 Aanmelden

Wil je je aanmelden en het downloaden lukt niet, stuur dan een mail naar rvdedragt@gmail.com