Waarom lid worden

 

Drachten ligt aan een prachtig waterrijk gebied. Met roeien heb je de kans hier het hele jaar van te genieten. Roeien is een sport waarbij je het hele lichaam gebruikt. Veel fitness apparaten zijn dan ook op dit principe gebouwd. Het houdt je gezond, je kunt genieten van een prachtige natuur en de vele vogels die zich hier in begeven en je kunt alleen of met meerdere mensen in een boot, een prestatie neerzetten. Het is dan ook geen wonder dat roeien door jong en oud gedaan wordt. Roeivereniging De Dragt heeft ongeveer 82 leden met ook nog actieve leden van boven de 70 jaar.

Roeien vraagt een eigen techniek en training en is een olympische sport. Het is ook mogelijk recreatief te roeien: gewoon een uurtje of een lange dagtocht maken. Er kan in vaste ploegen geroeid worden op diverse ochtenden, middagen en avonden. Nieuwe leden krijgen roei- instructie van een van onze coaches. Na het afleggen van de roei- en stuurproef mag een lid zonder begeleiding gebruik maken van de boten. Dus afgestemd op jouw eigen vrijetijdsschema.

 

Aspirantlidmaatschap

 

Heb je interesse in de roeisport en overweeg je lid te worden van onze roeivereniging? Dan is het aspirant lidmaatschap zeker iets voor jou. Tijdens de 3 lessen van het aspirant lidmaatschap leer je dan de basis voor de roeitechniek, enkele commando’s en omgang met het materiaal. Je roeit samen met een andere geïnteresseerde in een gestuurde wherry (C2x). Na de 3 lessen kun je zonder verdere verplichtingen je lidmaatschap stoppen of je beslist “gewoon” lid te worden. Als je lid wordt, krijg je vervolgens vervolginstructie tot je de roei- en stuurproef gehaald hebt. Ook kan je dan leren roeien in een skiff, een eenpersoonsboot.

Kosten

 

Het aspirant lidmaatschap kost € 45,00. Hiervoor krijg je dan 3 maal instructie van circa 1,5 uur van een ervaren coach. Als je na deze 3 lessen lid wordt, krijg je eenmalig een korting van €15,00 op de contributie. Het aspirant lidmaatschap loopt tijdens de periode april tot oktober. Je kunt het opgaveformulier voor het aspirantlidmaatschap hier downloaden.

Lidmaatschap

 

Heb je al eerder geroeid en wil je weer lid worden, dan kun je het opgave formulier voor het lidmaatschap hier downloaden.

 

Contributie 2019

 

Voor volwassenen bedraagt de contributie € 215,00 per jaar, excl KNRB bijdrage €37,45 en bijdrage NOC/NSF 0,25. Jeugdleden betalen €107,50 p.j. excl KNRB bijdrage € 21,04 en bijdrage NOC/NSF                  € 0,14. Voor nieuwe leden is eenmalig een entreegeld verschuldigd van €50,-. Bij lid worden na betaling introductiegeld: € 15,– korting op lidmaatschap eerste jaar. 

Penningmeester RV de Dragt: Jan Hoeksema, IBAN: NL 37RABO 0324658389

 

Opzeggen

 

Opzeggen kan per 1 juni en per 1 december. 

 

Aanmelden

 

Wilt u zich aanmelden, dan kunt u het aspirantlidmaatschapsformulier downloaden en opsturen of een email sturen naar de commissaris instructie. Zij zal uw aanvraag in behandeling nemen.

Het lidmaatschapsformulier kunt u downloaden en opsturen naar rvdedragt@gmail.com

 

Privacy Verklaring Roeivereniging De Dragt

 Roeivereniging De Dragt hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy verklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. U kunt het volledige AVG reglement hier downloaden.